(untitled) (INTERNATIONAL SCIENTIFIC E-CONFERENCE " INNOVATIVE TRENDS IN SCIENCE, PRACTICE AND EDUCATION" – Ankara, Turkey, 2024)
Mazkur maqolada inson huquqlarini taʼminlash jarayonida davlat boshqaruvi organlari va fuqarolik jamiyati institutlarining o‘zaro hamkorligi tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasi misolida inson huquqlarini himoya qilishdagi muhim yondashuvlar, mavjud mexanizmlar va bu boradagi islohotlarning natijalari ko‘rib chiqiladi. Davlat organlari tomonidan huquqiy va institutsional kafolatlar yaratilishi, fuqarolik jamiyatining huquqiy madaniyatni yuksaltirish va ijtimoiy nazoratni taʼminlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, xalqaro tajribaga asoslanib, hamkorlikni yanada takomillashtirish bo‘yicha takliflar ilgari suriladi.